Här är vad du ska göra med de färska snittblommorna så fort du kommer hem

Vissa blommor kräver lite kärlek för att förbli i toppform. Populära blommor som hortensior, rosor, tulpaner och liljor drar alla nytta av lite extra uppmärksamhet för att hjälpa dem att se bäst ut. Enkla steg, som att återfukta blommorna innan du arrangerar en bukett eller ge stöd till blommor som tenderar att sjunka, kan göra hela skillnaden. Du som vill ha en blomma som håller länge, utan en  massa pyssel, testa evighetsrosor från Blossomia. Du kan kolla dem på www.blossomia.se

Hur man trimmar färska blommor till en vas

Om du precis kommit hem med en fräsch bukett blommor från butiken eller din egen trädgård är du förmodligen sugen på att ställa ut dem direkt. Men att ta några enkla steg före kan förlänga livslängden på dina blommor senare. Till att börja med är ett viktigt första steg och det är att se till att allt du använder är gnistrande rent. 

Sedan rekommenderas  att du skär eller plockar bort alla löv som kommer att vara under vattenlinjen i din vas, eftersom de kan förorena vattnet med fler bakterier. För att klippa stjälkarna rekommenderas att göra det i 45 graders vinkel. Att skära varje stjälk i en vinkel maximerar inte bara ytan genom vilken dina blommor kan hydratisera, men det förhindrar också att stjälken sitter i jämnhöjd med vasens botten.

Avskurna stjälkar bör placeras i en vas (fylld med kallt till rumstemperaturvatten) så snart som möjligt. 

Höjden på dina stjälkar i förhållande till din vas är för det mesta upp till dina egna preferenser, men en allmän regel är att snittblommor ska vara ungefär 1,5 gånger vasens höjd. Men vissa blommor, som hyacint, kan dra nytta av kortare snitt för att stödja deras tyngre huvuden. 

Att underhålla och hålla blommorna fräscha handlar om att regelbundet skära bort stjälkarna, fräscha upp vattnet dagligen och hålla dem borta från direkt ljus eller i vägen för uppvärmning eller AC.

23 Jan 2023

En blogg om framgång på det personliga planet såväl som det professionella. Allting hänger ihop.

Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev: