Kan man köpa ett övergivet hus?

Tänk att få köpa eller ta över ett gammalt ödehus och få lov att renovera det precis som man vill. Det vore verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Jag bär själv på denna dröm och det går knappt en dag utan att jag kollar in olika ödehus i landet via Facebook-grupper och andra sociala medier. Men hur gör man om man vill köpa ett övergivet hus? Kan man vända sig till en mäklare i Danderyd och få hjälp eller kan man helt sonika bara flytta in och börja renovera om ingen bor där? Jag har tagit reda på hur man gör!

De flesta hus ägs av någon

Även om det finns rätt många hus som är övergivna så är det rätt sällsynt att hitta ett hus utan en ägare. I de flesta fall är det någon som ärvt huset och som inte vill bo där medan det i andra fall är någon som köpt huset för att det ingick när de ville ha åkermark eller skog. Att bara flytta in räknas som inbrott och är inget man ska göra. Börja med att se om du kan hitta en fastighetsbeteckning och sedan kollar du upp vem som står som ägare. Kanske är de villiga att släppa huset till dig, eller låta dig bo i det mot att du renoverar och sköter om det. 

Men bli inte besviken om ägaren säger nej. Det är ganska många som vill ha kvar sitt hus, även om de inte vill sköta om det. Lite synd kan jag tycka men det måste man respektera. 

20 May 2024

En blogg om framgång på det personliga planet såväl som det professionella. Allting hänger ihop.

Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev: