Behöver du nya fönster?

Har du planer på att genomföra ett fönsterbyte i ditt hus? Då är det ju rätt bra att se till att köpa de fönster du ska byta till. På www.smartafonster.se finns det många bra alternativ. Dock är det ju en del saker att fundera på inför köp av fönster. Det är dumt att bara ta första bästa. Dels bör de ju ha rätt mått, sedan var det ju detta med materialval, funktioner och inte minst att de är energieffektiva. 

De tre vanligaste fönstren som finns idag det är PVC fönster, aluminiumfönster och träfönster. Sedan finns det alternativen att ha 2-glas fönster eller 3-glas fönster.

Vilka fönster passar ditt hus?

För att kunna bestämma dig för om du ska satsa på PVC fönster, aluminiumfönster eller träfönster så är det ju bra att veta vad de alla har för fördelar och nackdelar. 

PVC-fönster - fördelar

  • Underhållsfria – De är tillverkade av plast, vilket gör att du inte behöver skrapa eller måla om dem.
  • Bra isolering – De behåller värme väldigt bra.
  • Billiga – Vill du köpa fönster till ett bra pris är detta ett självklart val, då de är billigare än exempelvis aluminiumfönster.
  • Hållbarhet – PVC-fönster har en lång livslängd.

Till nackdelarna hör att de är svåra att måla om samt att de passar inte in i alla hus.

När det gäller aluminumfönster så ger de bra skydd, de har minimalt med underhåll, är energieffektiva samt har en långlivslängd, men de går inte måla om.

Träfönster ger bra isolering, har bra kvalitet, enkla att måla om, men de kräver att du underhåller dem.

25 May 2022

En blogg om framgång på det personliga planet såväl som det professionella. Allting hänger ihop.

Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev: