Hur jag planerar mitt altanbygge

En altan är inte fel att ha, men det gäller att planera före man bygger den. Det kan vara en god idé att anlita en snickare som bygger altan åt dig, men du som är händig kan även göra det på egen hand. Innan du börjar bygga, så ska du göra en ritning över hur du vill att det ska se ut. Rita med allt, även eluttag och annat du kan behöva. Installation av el ska dock göras av behörig elektriker. Tänk på att ha en bra storlek på din altan. Du vill ju att hela familjen ska få plats samt även kunna ha gäster ibland. Sedan är det bra att ha plats för grillen med, eller kanske solstolar, krukor med växter och så vidare. Var den ska ligga är viktigt med, att det är rätt läge, med bra sol och så vidare.

Olika material att välja mellan

När du ska bygga altan så finns det flera olika material att välja att använda. Det vanligaste man använder sig av är trä, träkomposit, granitkeramik eller natursten. 

Trä/trall är ett vanligt material som kommer med både fördelar och nackdelar. När det gäller fördelar så är det dessa:

  • Varmt och naturligt utseende
  • Behagligt att gå på
  • Stort urval
  • Variation i kvalité, egenskaper och pris

Nackkdelar:

  • Skötsel med träolja är nödvändig
  • Kan vara halt vid regn

Välj det material du känner passar dig bäst. Är du osäker hur du ska göra, med bygget eller materialet så kan du som sagt alltid anlita en snickare som bygger altan åt dig!

20 Nov 2020

En blogg om framgång på det personliga planet såväl som det professionella. Allting hänger ihop.

Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev: