Kurera din halsbränna

Vem som helst kan drabbas av halsbränna, men det är inte ovanligt att det sker i samband med att man är gravid eller viss mat man äter. Det bästa alternativet mot halsbränna är Gaviscon. Men, om du inte har det hemma, så finns det ett antal huskurer du kan testa. Men förslagsvis, se till att även köpa hem Gaviscon, ifall de inte fungerar för dig.

Smarta huskurer mot halsbränna

Det bästa är som sagt Gaviscon, men du som inte har det hemma, du kan testa att dricka vatten blandat med bikarbonat, som är basiskt, för att neutralisera magsyran så att den blir mindre frätande. Om du vill prova tar du en halv tesked bikarbonat i 1-1,5 dl vatten, blandar ordentligt och dricker.

Sen är det även rätt bra med bara vanligt vatten. Det är bra för att skölja ner magsyra som läckt upp i matstrupen. Detta kan kanske hjälpa mot obehagskänslorna.

Olika sorters te kan även det hjälpa. Till exempel kamomillte som är lugnande och kan göra att även mage och tarmar slappnar av, och lindrar symtomen och kan även neutralisera magsyran.

Kanelte är annars bra, eftersom att kanel i sig är antiinflammatoriskt och bra för matsmältningen. Kanelte mot halsbränna tillagas genom att koka upp vatten, lägga i kanel och låta det koka några minuter. När det svalnat något kan man röra i lite honung och dricka det som te.

Men som sagt, köp även hem Gaviscon!

9 Nov 2021

En blogg om framgång på det personliga planet såväl som det professionella. Allting hänger ihop.

Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev: