Lär dig HLR och första hjälpen

Idag är det dessvärre många som inte vet hur man ska gå tillväga om man kommer först till en olycka, eller om någon nära en får en stroke. Att lära sig första hjälpen är faktiskt att lära sig att rädda liv. Se till att gå en kurs i första hjälpen samt en HLR-utbildning, du hittar båda på Hjärtgruppen.se, så är du förberedd om något inträffar. Se även till att du alltid har med ett första hjälpen-kit i bilen, på resan och även ett hemma. Om du bestämmer dig för en kurs hos Hjärtgruppen så får du lära dig första hjälpen av certifierade läkare, som kommer verkar som instruktörer. En HLR-utbildning ger dig en grund att stå på och gör dig säkrare om du kommer i en situation där dessa kunskaper behövs.

Första hjälpen för att rädda liv

Första hjälpen kurs går igenom LABC. L för livsfarligt läge A står för andning, så att du lär dig skapa öppna luftvägar B står för blödning och hur du stoppar dem. C är för chock, hur man förebygger den. Du får lära dig vad man ska göra om man är först på plats, samt hur man använder förbandsutrustning.

Första hjälpen handlar om att du ska kunna rädda liv eller att kunna hjälpa någon som har skadat sig. Det kan innebära att kunna ge hjärt- lungräddning om någon blir medvetslös på grund av stroke eller hjärtstillestånd. Fösta hjälpen innebär även att kunna hur man frigör luftvägar, eller stoppar en blödning.

3 Dec 2015

En blogg om framgång på det personliga planet såväl som det professionella. Allting hänger ihop.

Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev: