Ska du till Skåne i sommar?

Är det så att du planerar att besöka Skåne i sommar och vill ha lite bra tips på saker att se och göra? Då ska jag ge dig det. Jag själv älskar detta landskap och åker gärna runt där under sommaren. Det finns många guldkorn att upptäcka.

Hitta bra boende

I Skåne finns det många små hotell och pensionat. Mellby Klockargård på Österlen är ett mysigt bed & breakfast som även serverar middagar i trädgården. Sedan har du Rusthållargården som ligger vackert mitt i Arild och har spa och andra trevligheter. I Vitemölla har du annars ett klassiskt badhotell och i Ravlunda kan du bo i ett gammalt spritbränneri.

Saker att se och göra

I Skåne finns det mycket att se och göra. Varför inte hälsa på hemma hos Mandelmanns? Numera är de så kända, efter att de varit med i tv, att du måste förboka besöket. I Skåne finns det även gott om slott och herresäten att besöka. På många av dem går det även att övernatta och äta en lyxig slottsmiddag. Kanske du vill testa spökkvandring, då är det Bäckaskogs slott som gäller.  Kronovalls slott hargourmetmat och vinprovning och på Sofiero slott kan du beundra tusentals rhododendron när de blommor.

Andra trevliga besöksmål är Simrishamn, eller Skanör/Falsterbo. I Arild och Kullaberg finns det även trevliga saker att se och göra. Kullaberg har många fina utsiktsplatser och i närheten finns många gårdsbutiker och keramiker.

28 Feb 2020

En blogg om framgång på det personliga planet såväl som det professionella. Allting hänger ihop.

Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev: