Tvätta bilen på vintern?

Alla vet ju att vinterväglag, det är inte bra för bilen. Det är vägsalt och annat som sliter på bilen. Men hur är det med att tvätta bilen om vintern? Ska man göra det? Vet att det är bra att fylla på oljor och annat. Grejen är ju som så att på vintern är det extra viktigt att tvätta bilen. Även om man tänker att ”bilen blir ju ändå smutsig direkt igen”. För undser vintern så slits bilen mer på grund av saltet och annat som finns på vägarna. Dubbdäck river även upp en del saker som landar på bilen. 

Automatisk tvätthall eller handtvätt? 

Vintertvätt är allra bäst att göra för hand. Det är det mest skonsamma för bilen. Det kan finnas grus och annat i borstarna på automattvätten. Dock finns det fördelar med den automatiska tvätthallen. Som varmblås, som är bra under vintern. Handtvättar man så bör man ha bilen inne efteråt, med öppna dörrar så att allt torkar och inte fryser fast.

Så tvättar du bilen på vintern

Det första du ska göra när du tvättar bilen är att spreja på kallavfettning. Det från den nedre dörrlisten, och neråt. Samt bak på kofångaren. Efter det så kan man använda en högtryckstvätt att spola av med. Sedan tvättar man med hink, schampo och svamp och sedan en avsköljning igen. Avsluta med att använda silikonstift på listerna och låsolja i nyckellåsen, om du använder nyckel till din bil.

30 Dec 2019

En blogg om framgång på det personliga planet såväl som det professionella. Allting hänger ihop.

Senaste inläggen:

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev: